Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/f/a/jutagardensstuteri.se/httpd.www/templates/jutagarden/functions.php on line 191

Ridlärare

 

Frida Hansson

Ägare och Ridskolechef för Jutagårdens Ridskola sedan 2006.

Lektioner: Måndag 16:20-21:20

                 Torsdag 17:00-21:00

                  Lördag 08:30-11:00

Utbildning:

Specialutformat gymnasieprogram Djurvård med inriktning häst 1999-2002
Ungdomsledarkurs 2001
Hästskötarexamen 2002
BYS Ridlärarutbildning 2003-2004
Ridlärare Level II 2007
Grönt kort utbildare 2009
A-domare inverkanshoppning 2010
B-domare i hoppning 2013
Utbildare för Svenska Ridsportförbundets Ungdomsledarutbildning 2015

 

 

Bakgrund:

 

 

Det bästa med att vara ridlärare på Jutagårdens Ridskola:

Jag tycker det är ett riktigt drömjobb. Tänk att få jobba med männsikors fritid, absoluta primetime i veckan. För många är det den absolut bästa tiden i veckan. Vi träffas, idrottar och utvecklas med kärleken till hästen som drivkraft ( i allt vi gör.) Det är roligt att få vara en del av elevernas utvecklingsprocess både som ryttare och hästmänniska. Men också i människors personliga livsutveckling/livsresa att få förmånen att följa dessa underbara personer genom livet. Jag är så tacksam.

 


 

Fanny Nilsson

Arbetat på Jutagården sedan 2006

Lektioner: Tisdagar 17:00-21:00
                 Onsdagar 17:00-21:00
                  Fredagar 16:00-20:00

Utbildning:
Specialutformat gymnasieprogram Djurvård med inriktning häst 2001-2004
Ungdomsledarkurs 2003
Hästskötarexamen 2004
BYS 2 årig högskoleutbildning 2006-2008
Ridlärare Level II 2008
Grönt kort utbildare 2009
A-domare inverkanshoppning 2010
B-domare i hoppning 2013
Utbildare för Svenska Ridsportförbundets Ungdomsledarutbildning 2015
D-banbyggare 2018
Yrkeslärare gymnasieskola Göteborgs universitet (Utbildning pågår 2019-2022)

 

Hästbakgrund:

Jag är född och uppväxt i en familj som alltid haft hästar runt omkring oss. Jag började rida när jag var 2 år och fick min första ponny tillsammans med min syster Frida. Jag var som barn med i Skultorps Ryttarsällskap och red en tid för Ylva Loven Swärd. Jag fick i tidig ålder upp ögonen för föreningsverksamhet och har alltid haft ett stort brinnande intresse för det. Jag har varit aktiv i såväl ungdomssektion, styrelse som olika kommiteeér och sektioner.  Jag har haft flertalet ponnyer och hästar och har tävlat i dressyr, hoppning och fälttävlan på både ponny och häst. Jag har just nu ingen egen häst. Min senaste häst, Hälge såldes till ridskolan i samband med att jag fick barn. Jag har nu två barn, Alvin och Alicia (som förövrigt börjat rida på ridskolan). Jag köpte Hälge som 4 åring och har ridit, tävlat och utbildat honom till den fina häst han är idag. Mina 3 senaste hästar har jag sålt till ridskolan och det är så roligt att få fortsatt tid tillsammans med sina hästar samt att våra elever får lära sig av dem och njuta av deras fantastiska kvalitéer.

 

 

Det bästa med att arbeta som ridlärare på Jutagårdens Ridskola:

Det bästa är helt klart att man får arbeta med det man tycker är allra roligast. Hästar, ridning, människor och undervisning. På Jutagården har vi hästar som trivs, mår bra, är lämpade för uppgiften och kan därför hjälpa mig att lära eleverna nästa steg i deras utveckling. Här finns elever som är glada, positiva, intresserade, mottagliga, trogna och hängivna hästen och ridsporten. Att få vara en del av mångas bästa stund i veckan är lyxigt. Jutagården är en fantastisk plats att vara på med en bra anläggning och rofylld miljö.  Att få vara med och utforma en ridskola att vara stolt över och som alltid strävar efter att ligga i framkant och erbjuda en kvalitativ ridutbildning är en drivkraft. Hästar, elever och Jutagården är helt enkelt för mig en perfekt kombination och något alldeles unikt. Jag har världens bästa jobb och arbetsplats som tillåter mig utvecklas i det jag håller på med. Såväl ridlärare, ryttare som hästmänniska. 
 


 


 

Johanna Ljungqvist

Arbetat på Jutagården sedan 2016

Lektioner: Lördagar 11:00-13:00
                 

 

Utbildning:
Ungdomsledare

Ridledarutbildning (RIK 0) , motsvarande Ridlärare level I

Ma/No lärare 1-7

 

Hästbakgrund:

Johanna Ljungqvist heter jag och har ridit på Jutagården i 10 år och varit ridlärare i fyra. Jag började rida som 11-åring på ridskolan i Tidaholm och har bara gjort uppehåll då jag varit gravid med mina tre barn Arvid, Vidar och Gustav som också rider på Jutagården. På ridskolan i Tidaholm tillbringade jag i stort sett varje dag i sju år. Där engagerade jag mig i Ungdomssektionen, så småningom som ordförande. Vi arrangerade aktiviteter och tävlingar samt gjorde en liten satsning på voltige och tävlade i gymkahna. Ridningen har sedan följt mig genom livet såväl där jag har bott som på resor. Jag har ridit hingstar på stuteri utanför Karlstad och privathästar i Göteborg. Inre Mongoliets stäpp, Colorados prärier, Irlands stenmurar och Korsikas stränder är några av platserna jag upplevt från hästryggen. I tonåren började jag tävla för TBHK (Tidaholmsbygdens Hästklubb) och jag minns faktiskt hur jag på ett distriktsmästerskap i stilhoppning blev snuvad på förstaplatsen av en SRS:are… 😉. Under åren som gått har jag sedan tävlat hoppning i lag för Akademikerryttarna i Karlstad och för Göteborgs Fältrittklubb. Det var engagemanget i TBHK som ledde till att jag där blev ungdomsledare och så småningom även ridlärare. Jag har arbetat som ridlärare på ett summercamp i Kalifornien och på Vuxenridskolan i Gråbo utanför Göteborg. Under åren har jag gått Ungdomsledarkurs (ULK I-III) och Ridledarutbildning (RIK 0). 
 
 

Det bästa med att arbeta som ridlärare på Jutagårdens Ridskola:

Jag tycker att ridskolor fyller en enormt viktig funktion för barns och ungdomars fritid, inte bara för motionens skull utan också för den gemenskap som skapas i stallet, det är en slags fritidsgård. På Jutagården finns en jättefin vi-känsla, alla får vara med och det är en självklarhet att hjälpa och peppa varandra. Här är det inte enbart fokus på att rida ridlektion, det är lika viktigt att ta hand om sin häst före och efter ridpasset. För mig och många andra är det den stora behållningen att få pyssla om ”sin” häst och umgås med kompisarna i stallet i samband med ridlektionen, det blir lite som att ha en egen häst för en dag. Det är några av anledningarna till att vår familj valde att rida på Jutagården när vi flyttade hit. 
Till vardags arbetar jag som elevhälsochef och utvecklingsledare på Barn- och utbildningsförvaltningen i Tidaholms kommun. Jag är utbildad ma/na-lärare 1–7 och älskar att undervisa, men då det inte ingår så mycket undervisning i mitt nuvarande arbete är jag jätteglad för att få göra det på Jutagårdens ridskola. Att se glädjen i ridelevernas ansikten när de galopperar för första gången, får den där aha-upplevelsen när hästen går på tygeln eller vågar hoppa det höga hindret är fantastiskt! 😊
 

 


 

Johanna Jarvén

Arbetat på Jutagården sedan 2018

Lektioner: Söndagar 14:00-16:00

                 

Utbildning:
Ungdomsledarkurs 2018
Samhällsprogrammet inriktning beteendevetenskap. (Utbildning pågår 2019-2022)

 

 

Hästbakgrund:

Johanna kommer från en hästfamilj som har ett stort intresse för hästar, och framförallt galoppsporten där flera familjemedlemmar besitter fina framgångar. 

Johanna började själv rida på ridskolan när hon var 6 år gammal vilket innebär att hon ridit här i över 10 år. Nu rider hon på onsdagar.
Johanna har haft egen ponny, Tindra, som hon tävlat LB hoppning och dressyr. I en längre period hade hon Tindra uppstallad här på Jutagården.
Johanna är en aktiv ledare i klubben och är en stor förebild för många barn på ridskolan. Hon har själv varit stallassistent en tid och även arbetat under ett flertal år som ledare på våra ridläger. Just nu är hon engagerad i Ungdomssektionen där hon sitter som ordförande.

 

 

Det bästa med att arbeta som ridlärare på Jutagårdens Ridskola:

Det bästa med att jobba på Jutagårdens ridskola är att få träffa eleverna och föra vidare min kunskap till dem och se deras utveckling under terminen.

 


 

Madeleine Ingerhage

Arbetat på Jutagården sedan 2020

Lektioner: Lördagar 13:00-16:00

 

Utbildning:
Humanistiska gymnasieprogrammet
Grundskolelärare årskurs f-3, Borås högskola. (Utbildning pågår, färdig januari 2022)

 

Hästbakgrund:

Jag är och har alltid varit en hästtokig tjej där hästar tagit upp större delen av mitt liv. Jag har tävlat främst hoppning, på ponny upp till LB och på stor häst upp till 125. När det gäller dressyr så har jag tävlat i en dressyrtävling på min häst Mia en gång. Det var LC:1 och vi fick en placering. Jag gick med i klubben, löste tävlingslicens och började rida på lektion 2010. I perioder har jag även haft mina hästar uppstallade på Jutagården. Nu har jag byggt eget stall hemma där jag har mina tre hästar. 

 

Det bästa med att arbeta som ridlärare på Jutagårdens Ridskola:

Det bästa med att arbeta på Jutagården är såklart alla härliga & fantastiska elever, hästar, stallassistenter & alla andra man möter där. Alla är så positiva, arbetsamma och vill alltid lära sig mer och det gör att det alltid är lika roligt att komma hit. Att dessutom få se utvecklingen hos både elever och hästar samt att få vara en liten del av den resan är något alldeles extra. Det är ju det häftigaste som finns när man får allt att stämma och man kan kommunicera med hästen med så små signaler att den nästan kan förstå vad man tänker. Jag är väldigt glad att jag får chansen att jobba på Jutagården.

 

Skultorps Ryttarsällskap, Ridskola, Ridklubb, Skövde