Årets Ridlärare 2020

 

Foto:Mattias Burling)      

Varje år utser Svenska Ridsportförbundet en person som kan titulera sig för Årets Ridlärare. Utmärkelsen tillkännages under Ryttargalan som är en helkväll bland hästvänner för att hylla årets höjdpunkter och prestationer. Förutom ”Årets Ridlärare” så utses en rad andra fina utmärkelser som Årets Ridskola, Årets Tränare, Stjärnornas Stjärna, Årets Uppfödare, Årets Ridskolehäst, Årets Hästskötare och Årets Inspiratör. Det blir som en hyllning till hela Ridsportsverige och det är alltid väldigt stämningsfullt att följa galan. Den här gången blev det dock något alldeles särskilt för Frida Hansson, Jutagården och Skultorps Ryttarsällskap.

 

 

Filmklippet från Ryttargalan

 

Hur känns det att få utmärkelsen?

Jag känner mig hedrad och stolt över utmärkelsen. Det känns otroligt stort. Det är roligt om någon tycker jag gör ett bra och viktigt jobb. Det kommer ge massor med energi och skapa otroligt mycket ny motivation att jobba vidare. Jag har jobbat som ridlärare de senaste 20 åren. Det har varit 20 roliga och utvecklande år. Jag tycker fortfarande det är lika roligt och det är otroligt stimulerande att få vara en del av människor liv och livsresa. Jag har alltid varit lika facinerad av mötet mellan människa och häst.

För 15 år sedan hade jag en dröm om en ridskola där människor kan träffas lära sig om det fantastiska djuret hästen. Jag drömde om att ge människor möjlighet att få tillgång till en riktig ridutbildning, även för de som inte av någon anledning har möjlighet att ha egen häst. Jag drömde om en plats där människor ska träffas, trivas och umgås på. Nu 15 år senare kan jag känna att jag gjort ett helhjärtat försök och verkligen gett allt och lite till. Många människor har passerat genom åren och jag känner innerligt att det berikat mitt liv. Jag är också tacksam för allt arbete och engagemang som dessa fantastiska människor lagt ner och fortsätter att lägga ner. Utan er hade inte Jutagården varit där vi befinner oss idag. <3 <3


Att bli utnämnd till Årets Ridlärare i Sverige. Gör mig otroligt motiverad att fortsätta jobba med att utveckla framtidens ridskola, ryttare och hästar på Jutagården.
I och med priset har jag också fått en röst att vara med och påverka ridskolan i Sverige. Svensk ridskola, världens bästa, en ridutbildning att vara stolt över.

                                                                                                                                                                    (Foto:Mattias Burling)     

Intervju P4 Skaraborg

Vill du höra hela intervjun? Spela fram 3:10:30 så kommer Frids inslag:

 

Svenska Ridsportförbundet skriver om Frida

https://www.ridsport.se/Aktuellt/Egnanyheter/2021/01/fridaararetsridlarare2020

 

Tidningen Häst och Ryttare skriver om Frida och Jutagården

https://www.ridsport.se/hastryttare/Reportage/medkarlektillhastenochjobbet?%3F%3Ffbclid=IwAR0oz2ZpK1hhrXu3dR3y1ZVIe06exjcX4G3AX9-VTg50lD4aN_5E_AISNdA&fbclid=IwAR1nIw5sVjdA6H4mO_GipZwz1dLSJ86oWlFmVUjPd-NekRtYlwD_RDcpboA#.YFXzCg0GTzm.facebook

  

Fotograf: Anders Nilsson

 

Vill du veta mer om Frida och Jutagården?

Under fliken Ridlärare och Ridskola kan du läsa lite mer om vem Frida är och vad som kännetecknar Jutagårdens Ridskola, Skultorps Ryttarsällskap.

 

 

Bland våra elever finns det många som tycker Frida är den bästa.

Här berättar några vad som är det bästa med Frida som ridlärare.

Skultorps Ryttarsällskap, Ridskola, Ridklubb, Skövde