Utbildning Egen Häst

Utbildning - Att ha egen häst

På Jutagårdens ridskola finns det väldigt många duktiga elever som ridit väldigt länge. Många går med drömmen om en egen häst. Men alla kanske inte har möjligheten att ta steget fullt ut eller är osäker på vad det innebär. Ridskolan erbjuder nu möjligheten att prova på hur det är att ha egen häst under ordnade former i en miljö som både våra elever och hästar är vana vid.


Egen häst - under Jullovet

Två år i rad har vi erbjudit våra elever att tillbringa jullovet i stallet och prova på hur det är att ha egen häst. Förra året blev en riktig succé. Både vi och hästarna stormtrivdes och våra elever tog rollen som "hästägare" på största allvar. De utvecklades mycket som hästmänniskor och när de fick rida samma häst flera dagar i rad tog de ytterligare ett kliv framåt även i sin ridning.

Hästarna fick förstklassig skötsel och de mådde som prinsar och prinsessor. De blev bortskämda till tusen med julpynt, julgodis, mysiga uteritter, lärorika ridpass på ridbanan samt timtals med rykt och pyssel i stallet.  

Är du intresserad av att spendera jullovet på Jutagården tillsammans med din favorithäst. Mer info hittar du här:

 

PDF fil files/hyra_hst_brev_2015.pdf


Anmäl ditt intresse till denna aktivitet via Horsemanager:

Fyll i en ansökan via Horsemanager. Du hittar det under aktiviteter. Välj om du vill anmäla till alternativ 1, 2 eller 3. Önska häst. I meddelandefältet kan du skriva om du har fler hästönskemål, om det ska vara julklapp och därför hållas hemligt och om du vill rida dressyr eller hoppning, enskilt 30 min eller i grupp 60 min på privatlektionerna (gäller enbart alt 1 & 2). Anmälan pågår fram till och med 20 november och efter detta datum ses anmälan som bindande. I mån av plats kan vi ta emot efteranmälningar.


Har du några frågor är du välkommen att prata med Frida eller Fanny.

 

 

Egen häst fortsätter i liten skala under ht -15 och vt-16.

I den mån det går kan man ha hand om en ridskolehäst som om den vora sin egen under den vanliga terminen också. Upplägget varierar men vanligast är att man bokar sig på en till flera fasta dagar i veckan. De flesta bokar sig månadsvis eller för en hel termin. Vilka hästar och vilka dagar som finns tillgängliga beror lite på. Prata med Frida eller Fanny för att få reda på mer.

 

 

Pris utbildning – Att ha egen häst

 

Priser        Hästar                                         Kostnad

Ponny 1         Obelix, Obell, Orkan, Tyra                       120:-/dag

Ponny 2         Svend, Hazard, Mode, Nicosia, Mona-Lisa,             150:-/dag

Ponny 3         Chempion, Rose, Sunny                         175:-/dag

Häst 1           Patron, Magita                                          150:-/dag

Häst 2           Viper, Let´s Dance, Timon                        175:-/dag

Häst 3           Ice man, Calle, Micke                                200:-/dag

 Under din dag har du hand om hästen som om den vore din egen. Du ansvarar själv för skötseln av din häst. Vi har hand om alla fodringar, in och utsläpp. Du har hand om mockning, ströa, byta vatten, göra iordning hökassar. Du visiterar, borstar och ser till så att hästen mår bra samt rider självständigt på ridbana, i ridhus eller ut i skogen. (Ingen hoppning är tillåten när du rider själv)

Skultorps Ryttarsällskap, Ridskola, Ridklubb, Skövde

 

Feed not found.